ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

Zala Krisztina

Zala Krisztina
Helyszín:Budapest XVI.
Szakember:Mozgásfejlesztő

Zala Krisztina vagyok, két (13 és 16 éves) gyermek édesanyja. Jelenleg óvónőként dolgozom.

Véleményem szerint a mozgásfejlesztés rendkívül fontos a gyermekek korai fejlesztésében. A mozgás nagy hatással van az idegrendszer fejlődésére, mely a 3-6 éves korban a legintenzívebb. A mozgás nagy mértékben segíti az idegpályák közötti kapcsolatok létrejöttét, a figyelem és koncentráció fejlődését. Ezáltal a későbbi tanulási nehézségek csökkenthetők, az olvasás, az írás tanulása könnyíthető.
Már az óvodás korban találkozunk tartáshibákkal, egyre gyakoribbak a beilleszkedési, magatartási, tanulási problémákkal, mozgáskoordinációs zavarokkal küzdő gyermekek.
Annak érdekében, hogy minél többet segíthessek az óvodáskorú gyermekeknek és szüleiknek, igyekszem tovább képezni magam ezen a területen. Elvégeztem a PEK-Torna mozgásfejlesztő programot, melynek célja pont ezen problémákkal küzdő gyermekek fejlesztése. A PEK-Torna program megalkotója Pektor Gabriella – tanító, gyógytestnevelő, sportrekreáció edző.
Elvégeztem Donáthné Forgács Boglárka - Vitamin Torna tanfolyamát is, melynek célja a zenés prevenciós gerinc torna és lúdtalp torna.
További célom a kutyás terápia alkalmazása. Tapasztalatom szerint az állatok bevonása a mozgásfejlesztésben nagy motivációval és fejlesztési lehetőséggel bír.

További információ: http://www.simoka.hu/

Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!