ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

Dr. Ráki Júlia - orvos

Dr. Ráki Júlia - orvos
Helyszín:Budapest XVI.

Dr. Ráki Júlia

2002-ben orvosként végeztem a budapesti Semmelweis Egyetemen, családorvosként is dolgozom. Leginkább pszichoszomatikával foglalkozom, de feladatomnak érzem a krónikus betegségben szenvedők  és családtagjaik pszichés támogatását, edukációját, elakadt gyászfolyamatok segítését. Család – és párterápiát szupervízió mellett végzek, ezen felül egyéb élethelyzeti konfliktusokban lehet hozzám egyéni tanácsadásért fordulni.

Hiszek abban, hogy mindenki el bírja „viselni” az élet súlyát, hozzon az bármit is, hiszen erősnek és saját életünkért felelősnek vagyunk teremtve. Ha néha-néha el is veszítjük ezt az erőt,  az egészséges önrészhez segítséggel vissza lehet nyúlni. Aktív analitikus szemléletben dolgozom, munkám során kifejezetten az „énerő” fejlődését célzom.

Végzettségeim:

Semmelweis Egyetem, általános orvos

Semmelweis Egyetem, családorvosi licensz

Aktív Analitikus Pszichoterapeuták Egyesülete, módszerspecifikus képzés

Magyar Családterápiás Egyesület, család-és párterapeuta alapképzés

The International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy/ TRI EFR Alliant, érzelmi fókuszú párterápia alapképzés

Családterápia

A család-és párterápia az 1960-as évektől használt pszichoterápiás módszer. Alapja, hogy az egyént rendszerben kezeli, nem elszigetelt fejlődési pontként.  Úgy tartja, hogy az egyén (a gyermek is!) nagyban függ az őt körülvevő szoros környezettől, amelyben él, amelyben nevelkedik. A család tagjai közötti kommunikáció, a család érték- és hiedelemrendszere mindenképpen hat a gyermekre, illetve vica versa. A család bevonása a segítő folyamatba lehetőséget ad az egyéni tanácsadások kiegészítésére, a családi harmónia helyreállítására. 

Felnőtt tanácsadás

Egyéni életvezetési tanácsadás elakadások, élethelyzet konfliktusok, párkapcsolati nehézségek, pszichoszomatikus problémák esetén.

További információ: http://www.simoka.hu/

Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!