ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

Dr. Gallai Mária - gyermekpszichiáter

Dr. Gallai Mária - gyermekpszichiáter
Helyszín:Dunakeszi
Szakember:Gyermekpszichiáter

Dr. Gallai Mária Gyermekorvos, gyermekpszichiáter, pszichoterapeuta
30 éve vagyok orvos. 5 gyermekes édesanyaként és orvosként is mindig foglalkoztatott, hogy mi minden rejlik a gyermekben, hogyan lehet a képességeiket és a személyiségüket minél harmonikusabban kibontakoztatni.
A 80-as években a családommal 3 évig az USA-ban éltünk, ott kezdtem – először, mint autista gyermeket nevelő szülő – fejlődés- és viselkedéspediátriával foglalkozni. Hazatérésünk után a Budapesti Korai Fejlesztő Központ egyik alapítója voltam, ahol 15 évig dolgoztam a fejlődési zavarral élő gyermekek és családjuk minél magasabb színvonalú ellátása érdekében.
Az évek során egyre fontosabbnak éreztem, hogy az emberi létezés bonyolultságával járó egyéb nehézségekben is segítséget nyújthassak. Így lettem gyermekpszichiáter és pszichoterapeuta. A pszichoterápiás módszereimet (kognitív- és viselkedésterápia, relaxáció és szimbólum terápia, játék- és bábterápia, családi videotréning) úgy választottam, hogy képes legyek csecsemőkortól kezdődően a kisgyerekek és serdőlők problémáiban, valamint a felnőttek érzelmi nehézségeiben egyaránt támaszt nyújtani. Pályám során már több ezer gyermeknek, felnőttnek, családnak segítettem. 2017. szeptemberig a SE. I. sz. Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekpszichiátriai Osztályát vezettem. Jelenleg a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Mentálhigiéniai Centrumában dolgozom. Egyetemi oktatóként hallgatók képzésében és szakemberek továbbképzésében vettem részt. Rendszeresen publikálok, számos magyar és angolnyelvű könyvfejezetet és folyóiratcikket írtam.

További információk: https://www.elsolepesekalapitvany.hu/dr-gallai-maria/

Kapcsolat: gallai.maria@gmail.com

Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!