ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

Bittó Piroska - tanácsadó szakpszichológus

Bittó Piroska - tanácsadó szakpszichológus
Helyszín:Budapest XVI.
Szakember:Pszichológus

Bittó Piroska

Bittó Piroska vagyok, pszichológus, tanácsadó szakpszichológus, egy óvodás kisfiú anyukája. Szakmai pályafutásomat a gyermekvédelemben kezdtem, évekig dolgoztam pedagógiai szakszolgálatnál, jelenleg két budapesti általános iskola pszichológusa vagyok. 

Pszichológusként az a célom, hogy a hozzám fordulók egy elfogadó, biztonságos légkörben rátalálhassanak saját belső erőforrásaikra, és ezek segítségével küzdhessék le nehézségeiket.

A gyerekekkel való munkában is azokra a rejtett erőforrásokra, öngyógyító tendenciákra támaszkodom elsősorban, amelyek minden gyermekben megvannak. A családra rendszerként tekintek, amelyben minden egyes résztvevő kölcsönösen hat a másikra. Munkám során az integratív gyermekterápia elemeti használom, többek között dramatikus játékterápiát és más, a gyerekek világához illeszkedő, kreatív módszereket, rendszeres szülőkonzultációval kiegészítve. 

 Különösen szeretek csoportokkal dolgozni, mert egy csoportban a gyerekek nagyon sokat kapnak egymástól is, és egy életre szóló élményt jelenthet számukra.  Egy kis létszámú, elfogadó csoportban a nehezen beilleszkedő gyerekek is megélhetik az alapvető közösségi élményt. A Kende Hanna-féle gyermekjáték-dráma (vagy gyermekpszichodráma) a gyerekek számára otthonos varázsvilág szimbólumain keresztül, a szerepválasztások és átélések által hat, véleményem szerint egyik leghatékonyabb (és legnagyobb élményt nyújtó) csoportos módszer a gyermekek számára.

Végzettségeim:

Pszichológus, Tanácsadó szakpszichológus (ELTE)

Gyermekpszichodráma  (Kende Hanna Gyermekpszichordráma Egyesület)

Integratív gyermekterápia (Integratív Pszichoterápiás Egyesület)

Autogén tréning, relaxációs és szimbólumterápia (Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület)

További információ: http://www.simoka.hu/

Név:*
E-mail cím:*
Hozzászólás:*
Még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!