ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

"Nemcsakanya"

Szeptember újratöltve! Öt azonnal bevethető ötlet, hogy (jobban) élvezd a munkádat!

2018.09.09. Szeptember újratöltve! Öt azonnal bevethető ötlet, hogy (jobban) élvezd a munkádat!

Szeretnél munkahelyet változtatni vagy állást váltani, de nem tudsz? Igen, ez egy létező opció: van, amikor pillanatnyilag a "maradni" az egyetlen lehetőség, mert minden más döntés túl vakmerő vagy hasonlóan kompromisszumos megoldás lenne, mint a mostani munkakörülményeid. Ilyenkor a legokosabb, amit tehetsz, hogy megpróbálsz örömet, élvezetet, értelmet és fejlődési lehetőséget találni abban, ami most van. Öt azonnal bevethető ötlet következik!

tovább

Hogyan váljunk szuper nővé? És ne szupernővé!

2018.09.03. Hogyan váljunk szuper nővé? És ne szupernővé!

Mi nők, lássuk be, hajlamosak vagyunk nagy kritikával szemlélni egymást, bevallva-bevallatlanul.

tovább

Mennyit érek én?

2018.09.03. Mennyit érek én?

Hard Rock Cafe Tenerife. Ezt hirdeti a fiatal srác hátizsákja, aki előttem halad felfelé a mozgólépcsőn.

tovább

Azt mondod, unalmas lenne stressz nélkül az életünk?

2018.08.17. Azt mondod, unalmas lenne stressz nélkül az életünk?

Könnyen ellenőrizhető a dolog, sokszor nem kell hozzá más, csak egy kis komfort zónából való kimozdulás. Mi stresszel? A munkád? Akkor miért van az, hogy nem bírsz ki két napot sem munka nélkül? Vagy ha pihenésre vágysz, miért nem punnyadsz egy jót a szabadságod alatt? Miért nem elégszel meg a klasszikus pihenési módokkal, hanem inkább újabb izgalmakat keresel magadnak?

tovább

A kudarc a legnagyobb tanítómester

2018.08.17. A kudarc a legnagyobb tanítómester

Cikinek számít beszámolni arról, ha megbuktunk egy vizsgán, vagy ha nem váltunk be egy munkahelyen, netán nem hozta meg a nagy áttörést a legutóbbi üzleti ötletünk. Az ilyesmikről inkább hallgatunk – mert még azt hiszik, hogy kudarcot vallottunk. Pedig életünk eme epizódjai nem katasztrófák, hanem – leckék.

tovább

Az éhezés diadala – avagy jóllakottan is éhezünk?

2018.08.12. Az éhezés diadala – avagy jóllakottan is éhezünk?

Van egy régi szólásmondás, ami ugyan egyszerűen hangzik, van némi igazságtartalma: “Ép testben ép lélek”. Ez a szólás azért is érdekes, mert fordítva is sok igazságot rejt: lelki jóllétünk kihat testi egészségünkre is.

tovább

Miért nem jó ötlet a multitasking?

2018.08.12. Miért nem jó ötlet a multitasking?

A városi legenda szerint a nők több dologra is képesek egyszerre koncentrálni és sokan úgy érzik, prímán tudnak tanulni vagy dolgozni tévé mellett, meg valójában csak jól megérdemelt pihenő az "5 percre ránézek a fészbúkra" munka közben (amiből fél óra lesz). Mi az igazság az egyszerre több mindent csinálásról, azaz a multitaskingról?

tovább

3 tipp, hogy nyaralás nélkül is tartalmasan teljen a nyár

2018.08.08. 3 tipp, hogy nyaralás nélkül is tartalmasan teljen a nyár

Vannak évek, amikor nem megyünk nyaralni – vagy csak rövid időre, és maradnak még „szabadon hagyott” szabadnapjaink. Amikor marad a megszokott színtér. A néhány napnyi pihenés, vagy akár néhány heti szabadság ilyenkor is arra szolgál, hogy kikapcsolódjunk, feltöltődjünk. De hogyan csempésszünk színeket a szürke hétköznapokba?

tovább

Elég az optimális vagy kell a maximális?

2018.08.05. Elég az optimális vagy kell a maximális?

A legjobb döntésre törekszel? A valaha volt legjobb karácsonyi menüt szeretnéd összehozni idén? A legjobb karácsonyi ajándékot a kedvesednek? A legjobb számszerű eredményt hozni a munkádban az év végi összesítéskor? A legtutibb szállást megtalálni a téli "nyaraláshoz"? És mi lenne, ha nem a legjobbat, egyszerűen csak jó döntést hoznál?

tovább

Szülőknek is jár a felnőtt üzemmód

2018.08.04. Szülőknek is jár a felnőtt üzemmód

Hát persze, hogy felnőtt vagyok. Felnőttebb már nem is lehetnék a három gyerekemmel. Mindemellett szülőként erősen korlátozódik az ember felnőtt autonómiája, ami természetesen teljesen helyénvaló - egy bizonyos fokig.

tovább