ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

VEKERDY TAMÁS: JÓL SZERETNI – TUDOD-E, HOGY MILYEN A GYEREKED?

2018.10.08.

VEKERDY TAMÁS: JÓL SZERETNI – TUDOD-E, HOGY MILYEN A GYEREKED?

Míg az “Érzelmi biztonság” c. kötetben a szerző előadásainak válogatása jelent meg, ezen könyvet a hallgatósággal folytatott közös beszélgetések inspirálták.


Míg az “Érzelmi biztonság” c. kötetben a szerző előadásainak válogatása jelent meg, ezen könyvet a hallgatósággal folytatott közös beszélgetések inspirálták. Ahogy Vekerdy írja: “ezek a beszélgetések mindig abba az irányba mutattak, hogy miképp is kellene, hogyan is lehetne ezt az együttélést – a gyerekkel és tágabban: egymással – jól csinálni, hogyan is lehetne jól szeretni.”


A kötet többek között olyan fontos témákat érint, mint az önbizalom, tehetségfejlesztés, értékek és érzelmek, apagondok, Y- és Z-generáció, illetve egy külön – igen tanulságos – fejezet foglalkozik azzal a kérdéssel, vajon el lehet-e egy gyereket kényeztetni. 

“Ízelítőül” az önbizalom témáját taglaló fejezet záró sorai: “Ha az ember szeret, látja azt, amiben őszintén gyönyörködni tud. Akkor is, ha a felszíni tulajdonságok esetleg nem tűnnek vonzónak. Szeressünk mögé! Szeressünk fölé! Ott mindig van valami, ami nagyrabecsülésünkre és csodálatunkra méltó.”

https://www.libri.hu/konyv/vekerdy_tamas.jol-szeretni.html
vissza