ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

Gyermeknevelés

Taníts nyerő stratégiákat a gyermekednek!

2018.06.13. Taníts nyerő stratégiákat a gyermekednek!

..egy szemléletváltó játék segítségével.

tovább

Jó-e ha "divatosan" nevelünk?

2018.06.11. Jó-e ha "divatosan" nevelünk?

Mint életünk számos területén, a gyereknevelésben is voltak, vannak és mindig is lesznek bizonyos trendek. Ezek mutatnak irányt a szülőség útvesztőiben és adnak támaszt, ha elbizonytalanodunk valamiben. Ha azonban egy trend megdőlni látszik, jön egy újabb, ami lehetőleg éppen az ellenkezőjét diktálja, és hát előbb-utóbb ez is átmegy a szűrőn…

tovább

A dackorszak útvesztői

2018.06.03. A dackorszak útvesztői

A dackorszak talán az első olyan állomás egy gyerek életében, ami még a legmagabiztosabb anyukákban is előhívja a kételyt, hogy vajon hol rontották el… Hogyan vált a tündéri, együttműködő gyerekből egyik napról a másikra hisztis diktátor, miért kell százszor megkérni arra, ami eddig magától ment, és így tovább…

tovább

Hogyan tanítsuk meg veszíteni gyermekünket?

2018.05.18. Hogyan tanítsuk meg veszíteni gyermekünket?

Minden szülő ismeri azt frusztráló tanácstalanságot, amit akkor érez, amikor a gyermeke földhöz vágja a társasjátékot - esetleg saját magát is - és őrjítő hisztibe kezd egy vesztes partit követően. Hogyan előzhetjük meg, hogy a meghitt családi együttlét ajtócsapkodós veszekedéssel végződjön? Hogyan tanítsuk meg veszíteni gyermekünket?

tovább

Ön mennyire ismeri a gyermekét? Válaszoljon 3 kérdésre, ha szeretné tudni!

2018.05.18. Ön mennyire ismeri a gyermekét? Válaszoljon 3 kérdésre, ha szeretné tudni!

Az, hogy ismerjük a gyermekeinket pont olyan természetes, mint hogy ismerjük saját magunkat. Ez a megnyugtató hit egészen addig tart, amíg egyszer csak váratlanul- és gyakran nem a legkellemesebb módon - kiderül, hogy annyira azért talán mégsem, legyen szó akár a gyermekünkről, akár saját magunkról!

tovább

4 készség, ami fontosabb a gyermeked jövője szempontjából, mint a tanulmányi átlag

2018.05.09. 4 készség, ami fontosabb a gyermeked jövője szempontjából, mint a tanulmányi átlag

Természetes, hogy minden szülő boldognak és sikeresnek szeretné látni a gyermekét felnőtt korában. Sok esetben megjelenik, a „vigye többre, mint én”, vagy a „könnyebb élete legyen” vágya is, és találkozni kevésbé szerencsés – vagy kimondottan káros – szülői vágyakkal: „valósítsa meg azt, amire én nem voltam képes”. A gyermek boldog jövőjének kulcsát a legtöbb szülő az oktatásban, és főleg az ott elért érdemjegyekben látja.

tovább