ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

ÖTLETELŐ

2018.06.15.

ÖTLETELŐ

ELŐ A KREATÍV JÁTÉKÖTLETEKKEL!

Itt a nyári szünet, és az esős napokon (vagy amikor a hőmérő higanyszála éppen a 40 fokot közelíti) jól jön néhány könnyen megvalósítható új játékötlet, amivel - TV-nézés helyett - a négy fal között is le tudják magukat kötni a gyerkőcök, miközben élvezik az akotás örömét. Nem utolsó szempont az sem, hogy mivel ezek általában otthon egyébként is fellelhető “alapanyagokból” készülnek, igen költséghatékonyak, és nem igényelnek különösebb bolti beszerzést...

Elő hát az ötletekkel és osszuk meg egymással a gyerekek kreatív játék-alkotásait! Küldd el e-mail címünkre (info@elegjoanya.hu), vagy tedd közzé Fb oldalunkon az általatok elkészített alkotás rövid leírását és az elkészült mű fotóját!

Ízelítőül következzen néhány filléres ötlet:

 Pörgyettyű

Ez a pörgettyű nem igényel mást, csupán egy vastag kartonpapírt (a kört célszerű CD-méretűre kivágni), zsineget, no meg papírt, ragasztót és a színezéshez ceruzát, filctollat. A jojóhoz hasonlóan folytonos pörgesben lehet tartani, ami egy kis gyakorlást igenyel ugyan, ám aztán rendkívül jó móka (pörgettyű-versenyt is rendezhetünk, kié pörög tovább). Az interneten találhatók kész színes sablonok (a “whirlygig patterns” kifejezésre rákeresve, ld. felső pörgettyű), de a gyerekek talán jobban élvezik, ha maguk alkothatnak rá mintákat (ld.alsó pörgettyű). Elkészítese egyszerű, az alábbi linken meg is nézhetjük: https://www.youtube.com/watch?v=UCutHjdDFvY

 

Kartonvirág

A kartonvirág “szirmai” WC-papír gurigákból készülnek, amiket formázás után összetűzünk (a közepére díszítésnek jöhet még színes szalvéta vagy krepp-papír), beleszúrunk egy hurkapálcát és már jöhet is a festés!

Színes kukac tojástartóból

A festéken és a fogpiszkálón kívül csupán egy nagyobb darabszámos tojástartót igényel (a tízes tartó formája nem annyira jó erre a célra), amiből levágunk egy csíkot a kukacnak.

Jó alkotást!

Köszönjük Nektek az eddig elküldött ötleteket!


Csak egy kis festék és lelkesedés kell a kreatív alkotáshoz! Kicsiknek, nagyoknak egyaránt öröm-festés! (Köszönjük Annának az ötletet)

Néhány lapos kő és festék, pár egyszerű forma és ha készen van, akkor indulhat a történetmesélés! Végtelen számú kombináció, csak a fantázia szbhat határt! Utazáshoz is tökéletes! 

Ilyen egyszerű puzzle-t készíteni! Kicsiknek egyszerű, nagyoknak már bonyolult formák is jöhetnek! (Köszönjük Évának az ötletet)

Nem kell más, csak két papír party-tányér, olló, festék és egy kapocs. A felső tányéron kívágunk egy tetszőleges állat mintát, az alsó tányért különböző színekkel festjük, és a kapoccsal való összefogás után a felső tányért forgatjuk, így az állat mindig más színű lesz.

Köszönjük Katinak a kishajó ötletét!

vissza