ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

Bemutatkozunk

 Küldetésünk


Winnicott (brit gyerekorvos és pszichoanalitikus) fogalmazta meg először: ahhoz, hogy a gyermek lelkileg egészségesen fejlődjön, nem szükséges hibátlan gondozónak lenni, elegendő, ha elég jók vagyunk! 
Bruno Bettelheimnek köszönhetjük az  „elég jó szülő” fogalmának bevezetését a köztudatba. Nem kell és nem is lehet tökéletes szülőnek lenni, de vannak olyan fontos alapok, amelyekre minden gyermeknek szüksége lenne.

Napjainkban mégis egyre több nő próbálja meg a lehetetlent: szeretne tökéletes anya lenni, melynek következményeként (szorongás, alkalmatlanság érzése, önbecsülés csökkenése) bizony olykor még a legfontosabb alapok is veszélybe kerülnek. Olyan alapok, mint a biztonság, az érzelmi összehangolódás, az örömteli együttlét, a mosolyok!

Az anyaság sokkal inkább optimalizálás, mint maximalizálás. Aki az anyasága mellett meg tudja őrizni önmagát, női mivoltát, párkapcsolatát az a gyermekének is többet, hitelesebbet tud adni. Sokszor azonban a vélt, vagy valós elvárások, idealizált anyaképek és a képmutatás olyan nyomás alá helyezi az édesanyákat, mely hosszú távon az önbecsülésüket is kikezdi.

Tökéletes anyának lenni lehetetlen és szükségtelen. Legyünk inkább elég jó anyák hitelesen! Ebben kívánunk segíteni az édesanyáknak írásainkkal és személyes tanácsadással.

Ennél még többet is szeretnénk! A boldogagabb anyaság, a kiegyensúlyozottabb családok érdekében társadalmi változások is kellenek! A munkáltatói oldalt szeretnénk arra kérni, bíztatni, hogy az édesanyák atipikus foglalkoztatásával (részmunkaidő, flexibilis munkaidő, home-office lehetőség) segítsenek abban, hogy ne kelljen választani anyaság, a család és a munka között!

Szakértői csapatunkKovács Szilvia - tanácsadó szakpszichológus

Az elég jó anya weboldal létrehozója és szerzője

  • Tanácsadó szakpszichológus, a kreatív pszichológiai módszerek fejlesztője
  • A Lelkizóna és a Kreatív pszichológia blogok szerzője

E-mail: info@elegjoanya.hu

Széll Natália - közgazdász

Széll Natália vagyok. Szülővé válásom előtt három évig dolgoztam egy fejvadász cégnél, majd négyszer ennyi időt töltöttem el a közigazgatásban, a nemzetközi kapcsolatok területén. Szakmai pályafutásom alatt azonban egyetlen időszak, egyetlen nap sem volt olyan intenzív és kimerítő, mint ami a szülés után következett. Azzal is csak anyaként szembesültem, hogy a tökeletességre törekvés csupán egy illúzió testileg és lelkileg is kifullasztó, fölösleges kergetése. Hiszen hogyan is lehetnénk tökéletesek, ha ez a fogalom mindenki számára mást és mást jelent? Úgy gondolom, hogy gyermekünk szemében már elég jó anyaként is tökéletesek lehetünk, felé áradó feltétlen szeretetünkkel és figyelmünkkel.

Anyaként nap mint nap alakulunk, változunk, formálódunk. Az “Elég jó anya” csapatával ezen az úton szeretnénk támogatni - vagy egyszerűen csak együtt haladni Veled. A Lelkizónán megjelent írásaimat ide kattintva olvashatod.

Szabó Elvira – pszichológus és újságíró

Pszichológia szakon diplomáztam, ezt követően több területen is kipróbáltam magam igazi útkeresőként: cikkeket írtam újságíróként egy fogyasztóvédelmi lapnak, majd egy pszichológiai lapnak, dolgoztam egy civil szervezetnél, és álláskeresők számára pszichológiai, munkakeresési és karrier-tanácsadást tartottam. Jelenleg kiadói munkatársként pszichológiai könyvek szöveggondozását végzem. Kreatív írással is foglalkozom, alkalmanként egy-egy novellát publikálok hazai irodalmi lapokban.

szerzőként kedvelt témáim: pszichológia, társadalomtudományok, karriermenedzsment, önismeret és életmód

Elérhetőségeim:
E-mail: elvira@elviraszabo.com
Saját szerzői weboldalam, ahol a publikált szépírói munkáim is olvashatók: ElviraSzabo.com
Szakmai munkák, referenciák: https://hu.linkedin.com/in/elvira-szabó-a9b984a4
Cikkeim a Lelkizónán: katt erre a linkre...
Facebook-oldal: Vargabetűk – egy oldal azoknak, akik szívesen indulnak külső és belső utazásokra
Instagram: elvira_szabo_

Mohácsi Petra, DSGM szakgyógytornász


Mohácsi Petra DSGM szakgyógytornász vagyok. Több mint 13. éve dolgozom a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb Járóbeteg Szakrendelésén. 

Főiskolai diplomámat 2001.-ben a Semmelweis Egyetemen, DSGM Szakgyógytornász végzettségemet a Dévény Anna Alapítványnál szereztem meg.
Posztgraduális képzések: 
/2001-2004/ Barvicsenkó Manuálterápiás tanfolyam /5 kurzus/
/2004/ Intim torna tréner tanfolyam /Tápainé Bajnai Márta/
/2005-2011/ Mc Kenzie A-B-C-D kurzus
/2011/ Medical Taping Concept Kinesio Tape I.rész

 

Hermán Noémi - klinikai szakpszichológus és gyermekterapeuta

 

Hermán Noémi vagyok, gyermekpszichológus. 2009-ben végeztem az ELTE pszichológia szakán, majd 2013-ban szakvizsgáztam klinikai gyermek szakpszichológusként. 2012 óta én is anyuka vagyok, két kislányom van.

Alapvetően gyerekekkel foglalkozom, 3-4 éves kortól nagyjából 16 éves korig. De ugyanennyire fontosnak tartom a szülőkkel való folyamatos konzultációt is. Hiszen egy gyereket a szülei ismerik a legjobban, ők nevelik, nekik kell tudni megoldást találni a hétköznapi nehézségekre. Ebben tudok segítséget adni, hogy közösen megtaláljuk, hogy a gyerek személyiségéhez milyen nevelési elvek, vagy éppen érzelmi megoldásmódok passzolnak. Minden gyerek és minden család más és más, nincsenek jól bevált praktikák, amik receptre felírva elmulasztják a pszichés problémákat. Folyamatos kihívás, kemény munka, de amikor sikerül változást elérni egy gyerek állapotában, vagy esetleg a családi rendszer működésében, az maga a sikerélmény.

Dr. Hermánné Fogarassy Éva, alvásterapeuta


1958-ban születtem. Férjem orvos, hét gyermekünk és három unokánk van. Diplomámat 1983-ban szereztem az ELTE-n. Egyetemi éveim alatt hipnóziskutatással /dr. Bányai Éva mellett/ és személyiségpszichológiával /dr. Kulcsár Zsuzsa mellett/ foglalkoztam valamint részmunkaidőmet dolgoztam dr. Goldschmidt Dénes legendás pesthidegkúti pszichiátriai osztályán.

25 éven keresztül főállásban HR munkakörben dolgoztam. Mellette folyamatosan képeztem magam az egészségpszichológia, az egészséges életmód és életvezetés területén és ilyen irányú tanácsadói tevékenységet végeztem. Részt vettem a dr.Kollár coaching cég life ontológiai coach képzésén, ami személyi és személyközi válságmenedzser képesítést adott, majd az üzleti coach képzésen is. Regisztrált mediátor vagyok.2009 óta a dr. Kollár coachingnál szomatikus coaching témában szakértőként, coachként és trénerként egyaránt dolgozom, és oktatom saját módszeremet az alvás coaching és egészség coaching témakörben. 2010-ben kezdetem meg munkámat alváspszichológusként a Benyovszky Orvosi Központban.Folyamatosan képeztem magam az egészségpszichológiai területén. Mivel elkötelezett híve vagyok az egészséges életmódnak és a tudatos életvezetésnek terápiás szemléletem is ezekre az elvekre és ismeretekre épül.Segítek klienseimnek  sikeres, adaptiv viselkedésformákat találni és ezeket a mindennapjaikba beépíteni.Terápiás technikám a tapasztalatokkal egyre bővült és ma már az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetében dr. Bárdos György egyetemi tanár, intézetigazgató mellett kutatom az általam kifejlesztett chronobio-pszichológiai alvásterápiás módszer további lehetőségeit.

Weboldal: http://www.alvas.eu/

Koskovics Éva – coach, business coach

Közgazdászként sokat dolgoztam vezetőkkel, sokféle céget megismerhettem és kellő tapasztalatot gyűjthettem az üzleti életből. De legjobban mindig az emberek érdekeltek, akikkel dolgozhattam, akiken valójában mindig sokkal több múlik, mint azt sokan gondolnák. Írásaimmal az a célom, hogy megosszam hasznosnak vélt felfedezéseimet, gondolataimat másokkal is. Szándékaim szerint segíthetek velük, szerezhetek pár jó, inspiratív percet az olvasóknak. Az üzleti világban, a családi, civil, társadalmi élet egyéb területein szerzett tapasztalataimat, pszichológiai és coaching tanulmányaimat próbálom vegyíteni az élet adta témákkal, élményekkel.

témák: coaching, szervezetfejlesztés

Elérhetőségeim: 
E-mail: koskovics.eva@kokart.hu
Facebook: https://www.facebook.com/kokartcoaching/
Blog: www.coachco.blog.hu
Web: www.kokart.hu

 

 Ur Anita - coach

 

Hosszú évekig pedagógusként dolgoztam, majd a pályamódosítás mellett döntöttem. Továbbra is maradt az oktatás és a fejlesztés, de immár felnőttekkel - vezetőképzési területen helyezkedtem el, kompetenciafejlesztéssel foglalkoztam, elsősorban módszertani szakértőként. Ebben nagy segítségemre volt a saját 3 éves vezetői tapasztalatom, illetve a tréner- és coach-képzés során megszerzett jelentős módszertani eszköztár. Immár 3 éve saját blogot vezetek önfejlesztés témában és ezzel párhuzamosan egyéni ügyfelekkel dolgozom coachként. A célom a coaching munkám során és a blogommal is: a motiválás, az inspirálás, a belső erőforrásaink mozgósítása, ami megadhatja a lendületet a jókedvű hétköznapokhoz és a nagy álmok, nagy tervek megvalósításához.

témák: önfejlesztés, önmegvalósítás, karrier, változások elindítása és kezelése, munka-magánélet egyensúlya, célkitűzés-célmegvalósítás

 

Elérhetőségeim:

E-mail: ur.anita@gmail.com

Blog: http://oromterv.blog.hu

Facebook: https://www.facebook.com/oromterv/

Web: http://coachingneked.hu/