ELÉG JÓ ANYA!

Pszichológiai és életmód magazin

Csatlakozz Fb oldalunkhoz!

Szakember kereső

Keresett kifejezés:
Helyszín:
Szakember:

Ajánlatunk cégeknek

Tisztelt Cégvezető!

A társadalmi és szociológiai változások miatt a két, három gyermeket nevelő családanyák számára a napi fix 8 órás munkaidő – és a munkába járáshoz szükséges, akár napi 2-3 óra – mellett a gyermekek ellátása, illetve megfelelő nevelése nehezen valósítható meg, egyes esetekben lehetetlen. Ilyen körülmények között sok – magasan képzett és gyakorlati tapasztalattal rendelkező – édesanya dönt úgy, hogy nem tér vissza munkahelyére, mert akkor nem tudna megfelelően gondoskodni gyermekeiről, családjáról.  Ez a munka világának is komoly veszteség, de a családok sem járnak feltétlen jól. Egy ilyen döntés anyagilag is nehéz helyzetbe hozza a családokat, mert egy egykeresős modell állandósul, másrészt a nők, édesanyák szempontjából is veszélyes állapot a munkanélküliség. A tartós otthonlét, izoláció, elmagányosodáshoz, beszűküléshez, egyes esetekben depresszió és szorongás kialakulásához vezethet. A munkahelyi teljesítmény és elismerés hiánya önértékelési zavarokat és önbizalomhiányt okoz. 

A munkáltatói oldal számára is komoly veszteség, ha ezek a 30-40 év közötti, aktív életszakaszban lévő, szakképzett és szakmai tapasztalattal rendelkező nők tartósan, vagy véglegesen távol maradnak a munka világától. Különösen fontossá válhat ez a kérdés, amikor a fiatalok közül egyre többen választják a külföldi munkavállalást.

A fent leírtak fényében érezzük úgy, hogy az édesanyák – ezáltal a családok - lélektani és anyagi helyzetének javítását jelentősen segítené az atipikus foglalkoztatási formák széles körű elterjedése Magyarországon. A részmunkaidős, a részben (vagy egészben) otthon végezhető munkalehetőségek, a flexibilis munkaidő olyan lehetőséget teremtene, melyben az anyukáknak nem kellene választani a munka és a család között, hanem lehetőség lenne a valódi egyensúly megteremtésére. Nézőpontunk szerint a munkáltatók számára is érték lehet ezeknek a képzett és tapasztalt szakembereknek a megnyerése, akik megbízható és lojális, motivált munkatársként vennének részt egy vállalat életében. Mindemellett természetesen egy cég megítélésében is komoly szempont lehet fogyasztói, ügyfelei szemében, hogy felelős és elkötelezett az édesanyák, családok jólléte mellett.

Célkitűzésünk, hogy összekössük azokat a felelősen gondolkodó munkáltatókat, akik nyitottak az édesanyák atipikus foglalkoztatására azokkal a családanyákkal, akik elkötelezetten és magas színvonalon szeretnének dolgozni olyan keretek közt, amelyben a család és a munka nem kizárja, hanem erősíti egymást.  Komplex, sokrétű szolgáltatással szeretnénk segíteni mind édesanyákat, mind azokat a cégeket, vállalkozásokat is, melyek nyitottak erre a szemléletváltó kezdeményezésre.

Vállaljuk, hogy weboldalunkon és közösségi oldalainkon 2018.-ban INGYENESEN tesszük közzé az édesanyák atipikus munkavégzését biztosító állásajánlatokat, ezáltal több tízezer édesanya értesülhet az Ön cége által meghirdetett pozícióról!

Amennyiben az Ön cége azon innovatív vállalkozások közé tartozik, amelyek számára fontos a családok támogatása, és a magasan képzett, megbízható, lojális munkatársakkal szeretne dolgozni, akkor várjuk jelentkezését az alábbi e-mail címen:

info@elegjoanya.hu